Een rot zomer vol crisiscommunicatie


Social Media Week

Social Media Week is a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas and insights into social media and technology's impact on business, society, and culture.


“Wat een rot zomer. Deze zomer doet het nieuws je pijn, het nieuws maakt je bang; deze zomer bezorgt het nieuws je koude rillingen.”

Dat blogt RLT-Nieuwslezer Roelof Hemmen begin augustus over de toestand in de wereld, daarbij refererend naar de conflicten in Syrië, Irak, Gaza en de Ukraïne. Met name door de vliegramp met de MH17, is laatstgenoemde conflict op een verschrikkelijke manier in onze huiskamers terecht gekomen.

De grenzen tussen de traditionele- en sociale media vervagen steeds meer bij de verslaglegging rond deze rampzalige gebeurtenissen. Zo zien we NOS-correspondent Gert Jan Dennekamp na de vliegramp met een laptop naast de nieuwslezer zitten. Hij brengt de berichten uit de sociale media ongefilterd in de journaaluitzending. Iets wat enkele jaren geleden nog ondenkbaar was.

Naast de traditionele journalistiek wordt de rol van de sociale media steeds sterker tijdens crisisverslaggeving. Maar hoe ga je daar als organisatie mee om? Vanuit mijn rol als woordvoerder bij defensie heb ik de evolutie van de sociale media in de woordvoering van dichtbij meegemaakt. Daarbij hebben wij ervoor gekozen om de sociale media te omarmen, om zo transparant mogelijk naar buiten te treden. Zelfs als het allemaal wat spannender wordt of een rampzalige gebeurtenis plaatsvindt…


Tijdens Social Media Week vertelt Robin Middel meer over zijn
ervaringen met social media in zijn tijd als Hoofd Communicatie bij de marine. Robin Middel CV

Zijn sessie “Social Media in (maritime) crisis communication” is een must voor iedereen die meer wil weten over crisiscommunicatie.
Dinsdag 23 september om 10.00 uur.

 Robin Middel

Managing Partner, Havana Blue

https://twitter.com/navycommsWant to write for Social Media Week?

We're looking for individuals around the globe to contribute articles on marketing, media, technology, and more.Comments