Sociaal betrokken ondernemers stimuleren talent


Social Media Week

Social Media Week is a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas and insights into social media and technology's impact on business, society, and culture.


Een flinke dosis lef vergt het natuurlijk wel; een gloednieuw event sponsoren. Daarom vandaag in de spotlights: Rebel, een Rotterdams platform van maatschappelijk betrokken ondernemers op het raakvlak van publiek en privaat. 

Social Media Week Rotterdam ging in gesprek met senior consultant Hans Broere en kreeg antwoord op enkele prangende vragen. 

Wat betekent ‘The Future of Now’ voor Rebel?
“Klassieke adviesbureaus, waarbij een adviseur zich redelijk afstandelijk opstelt ten opzichte van de klant – die tijd is volgens mij echt voorbij.”

Hoe ziet de toekomst van adviesbureaus er dan wel uit? “Meedoen in de uitvoering, aanpakken dus!”, aldus Hans Broere. Rebel gaat daarin nog een stap verder en investeert soms zelfs mee. Dat kan zijn in geld maar zeker ook in tijd. “We zijn een platform van ondernemers, investeerders en adviseurs. De toekomst ligt in groepen mensen bij elkaar verzamelen en samen met de opdrachtgever klussen oppakken. Zo hadden we vanmorgen een zorgondernemer voor probleemjeugd in Rotterdam over de vloer. Zijn aanpak is ontzettend succesvol. Wij denken bijvoorbeeld mee over de vraag: Hoe kun je deze aanpak naar andere steden brengen?”

De aanpak van Rebel werkt, het bureau groeit nog steeds. “Rebel is enkele tijd geleden bewust opgesplitst in groepen. Als je iets groot houdt, werkt het minder goed. Door de kleinschaligheid is er meer ruimte voor pionieren en ondernemen. Zo is er onlangs een gedeelte van de groep naar Amerika vertrokken om daar een tak op te zetten. Zo zie je maar, als je denkt dat iets beter kan, dan geven we elkaar daarin de ruimte.”

Waarom sponsort Rebel Social Media Week Rotterdam?
“Ten eerste omdat het event plaatsvindt in Rotterdam en we een Rotterdams bureau zijn. Daarnaast is Social Media Week een wereldwijd fenomeen. Tot slot vanwege de inhoud. Die sluit aan bij wat Rebel doet. Social media zit niet in onze kern, maar het is belangrijk omdat ook wij ons bezighouden met mogelijkheden die de toekomst gaan bepalen.”

Kun je tot slot iets verrassends over Rebel vertellen?
“Iedere maandag organiseren we Junior Academy. Dit is bedoeld voor kinderen van tien tot vijftien jaar. In Nederland, en dus ook in Rotterdam, zijn veel leerlingen met talent die nog niet alle kans krijgen dit optimaal te benutten. Zo ervaren ze bijvoorbeeld een afstand naar het gymnasium of vwo. Meestal omdat hun ouders van niet-Nederlandse afkomst zijn, vaak ook omdat ze de eerste in hun familie zijn die op dit hoogste niveau onderwijs kunnen genieten. In de Junior Academy stimuleren we op kantoor bij Rebel getalenteerde leerlingen, die vanuit hun achtergrond niet zomaar naar het hoogste onderwijsniveau doorstromen, om hun horizon te verbreden. Daarbij geven we veel aandacht aan taal, maar ook aan algemene ontwikkeling en kritisch nadenken. Dit doen we voor het derde jaar. We lopen er niet mee te koop omdat het pas werkt als je er langer mee bezig bent. Het gaat bij ons niet alleen om geld verdienen, maar juist ook om het stimuleren van kansen.”

Lees meer info over de Junior Academy:
www.rebelgroup.nl/nl/projecten/rebel-junior-academy/321
Of bekijk de video

Naam geïnterviewde

Hans Broere
Linkedin

Functienaam
Senior consultant

Korte omschrijving Rebel

Rebel is een platform van maatschappelijke betrokken ondernemers op het raakvlak van publiek en privaat. Bij ons krijgen ondernemende mensen de ruimte zich te ontwikkelen. Zodat wij kunnen doen waarin we geloven. We adviseren, investeren en realiseren en bewegen onszelf voortdurend in nieuwe markten en competenties.

Linkedin Rebel algemeen


Hoe kun je Rebel ontmoeten tijdens SMWRdam?

Rebel sponsort het thema ‘Social, Innovation, Government and Society’ op dinsdag 23 september en organiseert die avond een exclusieve keukentafelsessie met initiatiefnemers van burgerparticipatie-projecten, social-media-experts en Rebel. Met elkaar gaan zij discussiëren over hoe burgerinitiatieven verder te consolideren en hoe social media en de juiste financiële strategie daarbij kunnen helpen.

Twitter

LinkedIn

WebsiteMaarten Reijgersberg

Social Media Architect, RauwCC

@RauwCC

Maarten Reijgersberg is the founder of RauwCC, social media the Rotterdam way. RauwCC is ranked as the number one social agency in The Netherlands by the Emerce 100. Maarten is also the founder of Social Media Week Rotterdam and acts as a global ambassador for Social Media Week.Want to write for Social Media Week?

We're looking for individuals around the globe to contribute articles on marketing, media, technology, and more.Comments