Veel dank!


Social Media Week

Social Media Week is a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas and insights into social media and technology's impact on business, society, and culture.


We zijn er nog niet helemaal van bijgekomen; van 22 tot en met 26 september vond de eerste editie van Social Media Week in de Benelux plaats. Uiteraard in Rotterdam. Met meer dan 120 sprekers, 150 events, 60 vrijwilligers en ruim 800 bezoekers was #SMWRdam in de eerste editie meteen al het grootste socialmedia-event in de Benelux. Mede dankzij de vele complimenten die we hebben mogen ontvangen laten zien dat het ook een groot succes was.

Een half jaar is natuurlijk veel te kort om een event als dit te organiseren en het was de aller-aller eerste editie, dus er is zeker ruimte voor verbetering! We hebben al doende enorm veel geleerd. Neem bijvoorbeeld de late introductie van de dagpassen; deze hadden we natuurlijk direct beschikbaar moeten stellen. En er zat bij nader inzien veel te veel tijd tussen het einde van het dagprogramma en het VSP Networking Event op woensdag. Inmiddels hebben we via e-mail een enquête uitgestuurd waarmee we nog veel meer goede adviezen hopen te ontvangen.

Het sentiment was echter zowel off- als online zeer positief en we hebben met veel plezier aan deze eerste editie van #SMWRdam gewerkt. En ook onze twintig (20!) minuten durende recap video laat een mooi beeld zien van de positieve sfeer die er hing. Ons grootste compliment was toch wel dat iemand het een festival noemde! Kortom, wij zijn zeer gemotiveerd om met de volgende editie aan de slag te gaan. Sterker nog, we zijn al begonnen!

En hopelijk mogen we dan ook weer rekenen op diegenen die #SMWRdam tot een succes gemaakt hebben; de sprekers, de vrijwilligers, de sponsors, de partners, de advisory board en uiteraard de bezoekers!

We zien je dan ook graag tijdens Social Media Week Rotterdam 2015. Het thema van 2015 is Upwardly Mobile: The Rise of The Connected Class. Wat ons in ieder geval voldoende stof tot nadenken geeft voor de programmering van volgend jaar!

Nog niet klaar met 2014?

Bekijk hier de infographic

Bekijk hier de storify’s van elke dag

Beluister hier alle radio-interviews

Bekijk hier de ‘aftermovie’: de hele week in één spetterende video!


P.S. Als jij nou ook ideeën hebt voor volgend jaar; get involved!

 Maarten Reijgersberg

Social Media Architect, RauwCC

@RauwCC

Maarten Reijgersberg is the founder of RauwCC, social media the Rotterdam way. RauwCC is ranked as the number one social agency in The Netherlands by the Emerce 100. Maarten is also the founder of Social Media Week Rotterdam and acts as a global ambassador for Social Media Week.Want to write for Social Media Week?

We're looking for individuals around the globe to contribute articles on marketing, media, technology, and more.Comments