Even voorstellen: dagvoorzitter Annemarie van Campen


Social Media Week

Social Media Week is a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas and insights into social media and technology's impact on business, society, and culture.


Geen congres zonder dagvoorzitters. Maar wie zijn ze? Wat drijft hen? Wat betekent social media voor deze spreekstalmeesters?
Vijf vragen aan: Annemarie van Campen.

Wat betekent ‘Upwardly Mobile: The Rise of the Connected Class’ voor jou?
Het thema van dit jaar verwoordt heel mooi de ontwikkeling die nu gaande is. Omdat we toegang hebben tot mobiele technologie, devices en een steeds betere, meer permanente connectie zijn we in staat om als nooit tevoren contact te maken en toegang te hebben tot informatie. Wie daarin deelneemt, heeft fantastische kansen. Tegelijkertijd roept het een interessante tegenstelling op: wat als je geen of slecht toegang hebt tot deze technologie? Hoe groot wordt de kloof tussen de connected en disconnected gebieden? Ik denk dat dit een van de belangrijke uitdagingen van de komende tijd wordt.

Welke presentatie tijdens #SMWRdam wil je zelf niet missen?
Ik ben er van overtuigd dat de overheid beter moet kijken naar de online en social aanpak van bedrijven. Overheden zijn te bescheiden en te ouderwets. Het thema ‘Wat kunnen overheden leren van…’ op de dinsdag trekt dus zeker mijn aandacht.

Wat was jouw meest memorabele socialmediamoment?
Poeh, ik kan niet zo 1-2-3 hét moment er uit pikken. Twitter is verreweg mijn meest favoriete medium. De momenten die mij daar raken zijn enerzijds de grote nieuwsmomenten, als alle flarden samen het hele verhaal vormen en er een soort eenheid lijken te ontstaan in zo’n timeline. Anderzijds zijn het de kleine persoonlijke dingen. Het vinden van de juiste persoon, op het juiste moment. Ik heb het geluk dat me dit al vaak is overkomen.

Wie moeten wij absoluut volgen op social media?
Een man die in Nederland nog veel te onbekend is: Dion Hinchcliffe, oftewel @dhinchcliffe op Twitter. Als je actief bent in de online-branche is hij een must-read, wat mij betreft. Deze man heeft het talent om tendensen samen te voegen, de grote lijn te zien, te duiden én dat ook nog eens op een extreem heldere manier uiteen te zetten. Wil je weten wat er gaat gebeuren op het vlak van ICT, social en online? Volg hem!

Wat is je laatste DM 😉 ?
Haha! Dat ging over het plannen van een koffiedate.

Annemarie van Campen, Adviseur Online Media bij SRM, is dagvoorzitter in Zaal 1 op dinsdag 15 september (English).
Nog geen ticket? Koop nu je VSP of Day Pass met 25% korting! Gebruik de code ‘luckyyou15’: http://bit.ly/attendsmwrdamMaarten Reijgersberg

Social Media Architect, RauwCC

@RauwCC

Maarten Reijgersberg is the founder of RauwCC, social media the Rotterdam way. RauwCC is ranked as the number one social agency in The Netherlands by the Emerce 100. Maarten is also the founder of Social Media Week Rotterdam and acts as a global ambassador for Social Media Week.Want to write for Social Media Week?

We're looking for individuals around the globe to contribute articles on marketing, media, technology, and more.Comments