The social network takes on a dictator


Social Media Week

Social Media Week is a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas and insights into social media and technology's impact on business, society, and culture.


Dit jaar sluiten we #SMWRdam dagelijks af met spraakmakende, onthullende en relevante films en documentaires. Dinsdag staat in het teken van #chicagoGirl.

In de documentaire #chicagoGirl zijn de hoofdrollen weggelegd voor een Amerikaanse tiener en social media. Ala’a Basatneh is een 19-jarig meisje uit de buitenwijken van Chicago. Gewapend met Facebook, Twitter en Skype leidt ze, op afstand, de revolutie in Syrië. Met social media blijft ze in contact met de mensen in Syrië die via smartphones hun boodschappen de wereld in sturen.

Doodsbedreigingen
Ala’a neemt de verantwoordelijkheid voor 100.000 mensen die lijden onder het strenge bewind van dictator Bashar al-Assad. Zij laat de wereld zien wat het Syrische regime in de doofpot stopt. Hoewel ze doodsbedreigingen ontvangt, gaat ze door met haar vrienden uit Syrië te helpen.

#chicagoGirl zie je dinsdag 15-9 om 18.00 uur in Zaal 1 van LantarenVenster. Trailer:

Filmprogramma
Na een enerverende dag vol sprekers, masterclasses en side-events is er dagelijks een moment van relatieve ontspanning met een speelfilm of documentaire. Relatief, want het zijn stuk voor stuk films die iets met je doen. Die je binnen het spectrum van social media en innovatie aan het denken zetten, je van je stuk brengen, je raken. Gegarandeerd. Hier een overzicht van ons programma, alle films worden vertoond in Zaal 1.

Een volle week vinden we onderdak bij LantarenVenster. Niet alleen een prachtlocatie voor Social Media Week aan de Rotterdamse Wilhelminapier, maar ook een onderscheidend ‘popcornloos’ filmtheater met vijf zalen.

 Maarten Reijgersberg

Social Media Architect, RauwCC

@RauwCC

Maarten Reijgersberg is the founder of RauwCC, social media the Rotterdam way. RauwCC is ranked as the number one social agency in The Netherlands by the Emerce 100. Maarten is also the founder of Social Media Week Rotterdam and acts as a global ambassador for Social Media Week.Want to write for Social Media Week?

We're looking for individuals around the globe to contribute articles on marketing, media, technology, and more.Comments