Even voorstellen: dagvoorzitter Esther Janssen


Social Media Week

Social Media Week is a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas and insights into social media and technology's impact on business, society, and culture.


Geen congres zonder dagvoorzitters. Maar wie zijn ze? Wat drijft hen? Wat betekent social media voor deze spreekstalmeesters? Vijf vragen aan: Esther Janssen.

Wat betekent ‘Upwardly Mobile: The Rise of the Connected Class’ voor jou?
Ik vind het een geweldige ontwikkeling dat steeds meer mensen wereldwijd via social media met elkaar in contact kunnen staan en zo verbonden kunnen zijn. De snelheid waarmee informatie kan worden gedeeld en zoals nu wereldwijd hulpacties in gang kunnen worden gezet, vind ik verbazingwekkend, en verrast me nog steeds. Wat een power en energie geeft dat!

Welke presentatie tijdens #SMWRdam wil je zelf niet missen?
Ik hou ervan om te kijken in de keuken van grote bekende merken. Hoe doen zij het, waar lopen zij tegenaan, welke learnings kan ik halen uit hun verhaal? Bovenaan mijn lijstje staan dus Marc de Vries van Twitter, Debbie de Wagenaar van McDonald’s en Kevin Paro van NS. De laatste presentatie bijwonen wordt lastig, want dan sta ik als dagvoorzitter in de Frankwatching Zaal. Ik zal er dan dus even tussenuit moeten sneaken.

Wat was jouw meest memorabele socialmediamoment?
Het neerstorten van de MH17 kwam via Twitter tot me en de inhoud van die eerste tweets maken nu nog steeds indruk op me.

Wie moeten wij absoluut volgen op social media?
Buiten enkele vakgenoten volg ik graag de tweets van @ErikmouthaanRTL met de laatste wetenswaardigheden uit Amerika en die van woordkunstenaar @JOR_ID. Zijn gevatte tweets bovenop het nieuws doen me vaak glimlachen achter mijn timeline. Op Facebook ben ik fan van ontelbare Rotterdamse pagina’s en groepen, zoals ‘Kom ie uit Rotterdam dan?’ Alleen voor de echte Rotterdammert natuurlijk!

Wat is je laatste DM 😉 ?
Mijn laatste DM op Twitter dateert van vorig jaar november. Ik gebruik nu sneller Whatsapp, Messenger en zakelijke mail via LinkedIn.

Esther Janssen, CEO van Wijvan010, is dagvoorzitter op woensdag 16 september.

Nog geen ticket? Koop nu je VSP of Day Pass met 25% korting! Gebruik de code ‘luckyyou15’.Maarten Reijgersberg

Social Media Architect, RauwCC

@RauwCC

Maarten Reijgersberg is the founder of RauwCC, social media the Rotterdam way. RauwCC is ranked as the number one social agency in The Netherlands by the Emerce 100. Maarten is also the founder of Social Media Week Rotterdam and acts as a global ambassador for Social Media Week.Want to write for Social Media Week?

We're looking for individuals around the globe to contribute articles on marketing, media, technology, and more.Comments