Even voorstellen: dagvoorzitter Rob Speekenbrink


Social Media Week

Social Media Week is a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas and insights into social media and technology's impact on business, society, and culture.


Geen congres zonder dagvoorzitters. Maar wie zijn ze? Wat drijft hen? Wat betekent social media voor deze spreekstalmeesters? Vijf vragen aan: Rob Speekenbrink

Wat betekent ‘Upwardly Mobile: The Rise of the Connected Class’ voor jou?
Het klinkt een beetje als de opkomst (en val) van het Romeinse rijk. Even serieus: mobile devices zijn natuurlijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar ook thuis niet. Geen vaste lijnen meer, geen “vaste” pc’s, geen grote schermen. Een paar jaar geleden keken veel mensen je nog raar aan als je dat beeld schetste, maar anno 2015 is dat allang niet meer zo. Probeer je gezin maar eens een week zonder een werkende wifi-verbinding te laten functioneren. Ik weet uit persoonlijke en recente ervaring dat dat een uitdaging is. Lang leve 3G en 4G! Dat radio en tv ook direct niet meer werken is eigenlijk niet zo’n probleem, wifi en mobile connectivity zijn echter sterk in opkomst binnen de pyramide van de levensbehoefte.

Welke presentatie tijdens #SMWRdam wil je zelf niet missen?
Ik kijk zelf erg uit naar de presentatie van Else Kramer (woensdag 16 september om 10.00 uur, red.), omdat ze erg leuk kan vertellen en omdat haar enthousiasme over beeld op socials aanstekelijk werkt. Uiteraard ga ik ook naar de, altijd interessante, presentatie van Jojanneke van den Bosch op woensdag om 12.00 uur.

Wat was jouw meest memorabele socialmediamoment?
Een artikel op geenstijl.nl, naar aanleiding van één van de Facebookposts van TU Delft die ik mede geïnitieerd heb.

Wie moeten wij absoluut volgen op social media?
@ionicasmeets

Wat is je laatste DM 😉 ?
In mijn laatste DM zou een afscheid moeten staan… In mijn meest recénte DM nodig ik een wetenschapper van de TU Delft uit om een week eigenaar te worden van het TU Delft Instagramaccount. Ik kijk erg uit naar zijn, ongetwijfeld eigenzinnige, foto’s.

Consultant online media bij TU Delft, Rob Speekenbrink, is dagvoorzitter op donderdag 17 september in Zaal 1 (Engels).

Nog geen ticket? Koop nu je VSP of Day Pass met 25% korting! Gebruik de code ‘luckyyou15’.Maarten Reijgersberg

Social Media Architect, RauwCC

@RauwCC

Maarten Reijgersberg is the founder of RauwCC, social media the Rotterdam way. RauwCC is ranked as the number one social agency in The Netherlands by the Emerce 100. Maarten is also the founder of Social Media Week Rotterdam and acts as a global ambassador for Social Media Week.Want to write for Social Media Week?

We're looking for individuals around the globe to contribute articles on marketing, media, technology, and more.Comments