Opening #SMWRdam: From zero to social hero


Social Media Week

Social Media Week is a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas and insights into social media and technology's impact on business, society, and culture.


Social Media Week Rotterdam 2015 is van start! Wat een chique opening. Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Rosalie. Voor het tweede jaar blog ik over #SMWRdam. Dus heb je geen tijd om iedere dag naar een van 75 prominente sprekers te komen luisteren omdat je iets véél belangrijkers te doen hebt, volg mij dan en leef toch een beetje mee.

Maandagvond, 14 september 2015:
De zwarte Mini’s met geel SMW-logo staan pontificaal geparkeerd voor het huis van de stad van Rotterdam, oftewel het Stadhuis aan de Coolsingel. Kan niet missen. De zaal is prachtig! Met kroonluchters en beschilderde muren, inclusief afbeelding van historisch figuur met kekke schoenen (aldus Maarten Reijgersberg, initiatiefnemer en organisator van SMW Rotterdam én kekkeschoenenliefhebber).

Half miljoen volgers
Aan een heerlijk bubbeltje en hapje ontbreekt het niet. Het stroomt al snel vol met sprekers, sponsoren en partners die deze exclusieve, feestelijke opening niet willen missen. We worden hartelijk welkom geheten in het zogenoemde huis van verbinding. Hoe toepasselijk. We drinken wat, we kletsen wat, we tweeten wat. Dan volgt de enige echte Noah Zeeuw. Wie? Ja, ik geef toe, ik moest ook even achter m’n oren krabben. Maar met een half miljoen volgers op YouTube en nog een stuk of 100 duizend fans via andere sociale media wordt de toon voor deze week gezet. From zero to social hero, zoals hij het zelf zegt. Als dat geen binnenkomer is?

Ik neem een sprintje door de regen naar ‘Station Kapsalon’, terug naar Utrecht. Het belooft wat, dames en heren. Zie ik jullie in LantarenVenster?

Rosalie Gendrault

Rosalie

Want to write for Social Media Week?

We're looking for individuals around the globe to contribute articles on marketing, media, technology, and more.Comments