Even voorstellen: dagvoorzitter Eliza Krul


Social Media Week

Social Media Week is a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas and insights into social media and technology's impact on business, society, and culture.


Geen congres zonder dagvoorzitters. Maar wie zijn ze? Wat drijft hen? Wat betekent social media voor deze spreekstalmeesters? Vijf vragen aan: Eliza Krul.

Wat betekent ‘Upwardly Mobile: The Rise of the Connected Class’ voor jou?
Ik denk hierbij als eerste aan hoe opleidingen (MBO en HBO) flink achterblijven in de snelle digitale wereld van vandaag. Dat valt me onder andere op bij studenten die bij mij stage lopen. Marketing- en communicatieafdelingen kunnen niet meer zonder een bak aan online marketingkennis en alle specialistische componenten die daarbinnen te onderscheiden zijn, zoals social media. Dit wordt nog veel te weinig behandeld in colleges! Logisch dat onderwijs wat achter loopt, de ontwikkelingen gaan nou eenmaal in rap tempo, maar de gap is te groot! Dit helpt niet om afgestudeerden snel aan een baan te helpen. Ik hoop daarom dat ‘The Rise of the Connected Class’ hier linksom of rechtsom aan bijdraagt. Je hebt natuurlijk altijd die parels van studenten die hun kennishonger toch wel weten te stillen via internet en zichzelf voeden met info over online marketing, SEO, SEA, socialmediamarketing, communitymanagement, webanalytics et cetera. Maar ik hoop dit vooral ook vanuit onderwijs beter wordt gefaciliteerd en gestimuleerd. Wat het thema ‘Upwardly Mobile’ nog meer betekent ga ik ontdekken tijdens Social Media Week!

Welke presentatie tijdens #SMWRdam wil je zelf niet missen?
Vanuit mijn functie als Social Media Marketeer bij B2B-bedrijf Exact heb ik uiteraard interesse voor de sessie van Jochem Koole: Hoe krijg je social media bij een B2B in harten en hoofden voor zakelijk gebruik? Eén van mijn continue uitdagingen. Ook de sessie van Stéphan Lam ga ik volgen. Microsoft is een vergelijkbare organisatie en ik weet uit ervaring dat Stéphan humor heeft, ook niet onbelangrijk! Persoonlijk ben ik ook geïnteresseerd in de sessie van Dana Chen over hoe Chinezen omgaan met mobiel en internet. Tijdens mijn reis door China dit jaar heb ik dagelijks ervaren hoe extreem Chinezen bezig zijn met hun mobiel. Is dit onze toekomst?

Wat was jouw meest memorabele socialmediamoment?
Dat ik erachter kwam dat iemand zich voordeed als mij op Facebook. Creepy!

Wie moeten wij absoluut volgen op social media?
Om de online ontwikkelingen bij te houden: Mashable & DutchCowboys op Facebook. Om mijzelf scherp te houden en voor de glimlach raad ik Omdenken aan en wat mij aan het hart gaat is MasterPeace (I just joined the movement! Will you?) Op Instagram: @debestesocial (zakelijk). Voor prachtige plaatjes: @natgeo. En voor de fun: @socalitybarbie (sarcastische social media). Twitter vind ik heel persoonlijk, er springt er voor mij niet eentje uit. Maar waarom mij niet?

Wat is je laatste DM 😉 ?
Conversatie met Erik van der Meijden (CEO Exact) over zijn bijdrage aan een gave socialmedia-actie voor het grote event #exactlive op 14 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Hij is heel Twitter-minded en dus handig om met hem te communiceren via Twitter!

Eliza Krul, socialmediamarketeer bij Exact, is dagvoorzitter op donderdag 17 september in Zaal 5.

Nog geen ticket? Koop nu je VSP of Day Pass met 25% korting! Gebruik de code ‘luckyyou15’.Maarten Reijgersberg

Social Media Architect, RauwCC

@RauwCC

Maarten Reijgersberg is the founder of RauwCC, social media the Rotterdam way. RauwCC is ranked as the number one social agency in The Netherlands by the Emerce 100. Maarten is also the founder of Social Media Week Rotterdam and acts as a global ambassador for Social Media Week.Want to write for Social Media Week?

We're looking for individuals around the globe to contribute articles on marketing, media, technology, and more.Comments