Going viral, customer care, visual content en… Tulipman


Social Media Week

Social Media Week is a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas and insights into social media and technology's impact on business, society, and culture.


Going viral, customer care, visual content en Tulipman. Zomaar een paar kreten van deze woensdag: Social & Innovation in Business. Vandaag begon met een zin die je vast eerder hebt gehoord: “Show, don’t tell.” En dat geldt niet alleen voor de betere romanschrijvers, maar ook voor jou als socialmediagebruiker.

Maar waarom is visuele content eigenlijk zo belangrijk in jouw business?
1. Makkelijk en goedkoop zelf te produceren.
2. Directe distributie via socialmediakanalen.
3. Grote impact bij een breed publiek.
En niet onbelangrijk: 80 procent van beeld wordt onthouden (tegenover 20 procent van tekst). En als blogger neem ik hierbij even de maatschappelijke verantwoordelijkheid door nóg een boodschap van Else Kramer te delen: Als je buurman op het nieuwe hippe Snapchat of Periscope zit, hoef je het natuurlijk niet perse toe te voegen aan jouw scala socialmediakanalen. Kies wat bij jou past, want elk kanaal vergt een specialistische aanpak.

Geen humor
Over visuele content gesproken. Kennen jullie Jordi van de Bovenkamp? Zo niet, dan zit je niet op Twitter of heb je geen humor. Gelijk een kleine bekentenis: dit was voor mij de tweede keer dat ik zijn werk bij SMW bewonderde. Je kan er niet genoeg van krijgen. Wat dacht je een foto van Rutte, Merkel en Cameron in een – licht gephotoshopt – bijna zinkend bootje. Het maakte hem in Noorwegen bekend als “Harpsundsekan inspirerar photoshoppande satiriker”. Die kan je in je zak steken. Slechts 140 slides passeren de revue. Les 1 uit deze bulk aan inspiratie: knal niet zomaar je logo online met de boodschap ‘doe er maar iets mee’. Wees creatief! Volg @JOR_ID en je begrijpt wat ik bedoel.

Wervelwind
Ik leer van Stephanie Crone wat de ingrediënten zijn om een bericht ‘viral’ te laten gaan en dat de Whatsapp-button de grootste is na Facebook. En van Coolblue-er Reza Schott (foto, red.) wat iedereen wat iedereen van hun liefde voor de klant kan leren. En net als je denkt, misschien is het genoeg voor vandaag, raast er een wervelwind van 800 km/u om je oren waar Jordi niets bij was.

Openhartige berichten
Wereldberoemd kunstenaar GabyGaby was in the house. Hij opende met: “Ik wil wereldkampioen kunst worden”. Deze droom bestaat uit 31 hyperinnovatieve projecten. Samen met veel, heel veel, start-ups. De hoofdpersoon van deze droomreis? Niemand minder dan superheld Tulipman. Met als hogere doel: verbinden. Klein detail: 16 miljoen euro moet nog binnengeharkt worden. Maar als je het mij vraagt, met zo veel energie en hier en daar wat guerrilla-marketing (zelf noemt hij het kunst) moet het goed komen. Op Snapchat vind je zijn meest openhartige berichten.

Een hele fijne avond!

Rosalie Gendrault

Rosalie Gendrault

Want to write for Social Media Week?

We're looking for individuals around the globe to contribute articles on marketing, media, technology, and more.Comments