Social Media Week New York City? #SMWRdam maakte het mee!


Social Media Week

Social Media Week is a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas and insights into social media and technology's impact on business, society, and culture.


Het vliegtuig is net geland, we zijn weer terug op Nederlandse bodem. Met heel veel inspiratie en nieuwe inzichten voor #SMWRdam. Zo hoorde ik over Facebooks nieuwe paradepaardje Instant Articles, hoe Harry Potter Facebook inspireerde tot automatisch afspelende video’s én sloot ik op een hele bijzondere manier een partnership met Rinske Brand.

Nederlandse delegatie
Een divers, maar ijzersterk team ging op studietrip om zich bij te scholen over alles wat met innovatie en sociale media te maken heeft. Het Rijksbreed Kennisnetwerk Social Media, bestaande uit Saskia de Haas, Drummond Coenraad, Edgar Merbis, Inge Baars, Petra Berrevoets, Peter Haarms, Tjitte Mastenbroek, Janneke Rijpstra, Martin Spijker, Samantha Streekstra, Tim van Waard en ikzelf vertrokken ruim een week geleden richting The US of A. Ook partners en sponsors van #SMWRdam waren van de partij: Rinske Brand, Deniece von Harras, Carina Pelt, Joost Visser en Seb de Roover zagen in New York City hoe we in november een ultragerse derde editie van #SMWRdam kunnen neerzetten!

#SMWNYC side-event @ het Nederlands Consulaat Generaal in New York
De eerste dag van #SMWNYC was het meteen ‘our time to shine’. Op uitnodiging van de Dutch Diplomacy Coalition organiseerden we op het Nederlands Consulaat Generaal in New York ons eigen side-event over Engaging Citizens: Social Media Innovation from The Netherlands. Met sprekers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Boomerang Create, Gemeente Rotterdam en RauwCC, hebben we mooie cases mogen presenteren.

Consulaat Consulaat2

Hoe Facebook leerde van Harry Potter
Ken je hem nog, The Daily Prophet? De krant uit Harry Potter die volstond met ‘levende’ foto’s van tovenaars en heksen? Een grappig feitje dat mij ter ore kwam in New York: Facebook raakte geïnspireerd door deze foto’s en bedacht haar automatisch afspelende video’s! Tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze tijdlijn.

DailyProphet

Facebooks Instant Articles
Tijdens deze week rolde Facebook haar emoticon reactions uit, waardoor we in plaats van dingen alleen maar ‘leuk’ vinden ook andere emoties kunnen uiten onder een post. Maar de ophef over Instant Articles was veel groter! Een manier waarop uitgevers van over de hele wereld artikelen kunnen plaatsen op  Facebook, waarbij hun lezers niet doorverwezen worden naar een externe website. Dit maakt de laadtijd tien keer sneller, en zorgt er ook voor dat uitgevers advertenties kunnen verkopen binnen hun eigen artikelen. Ook kun je expliciet targetten op doelgroepen die jouw artikel écht moeten lezen. Vanaf 12 april is deze nieuwe feature beschikbaar voor uitgevers van over de hele wereld. Wij kijken er naar uit om hiermee te experimenteren.

InstantArticles

Nasdaq @ Times Square
Nasdaq is een van de grote sponsoren van #SMWNYC en ieder jaar worden we uitgenodigd voor de Closing Bell Ceremony. Dit event wordt op vier nationale televisiezenders en op het enorme beeldscherm op Times Square live uitgezonden. Rinske Brand en ik maakten van deze gelegenheid gebruik om ons #SMWRdam-partnership officieel te bekrachtigen. Gelukkig hebben we de epische foto’s nog!

Nasdaq

Party like no other!
Maar natuurlijk geen Social Media Week zonder closing party! Work hard, party harder en die paal vroeg erom!

Party

Social Challenge Week
Komfo, een van de sponsoren van #SMWRdam, organiseert ieder jaar de Social Challenge Week. Deze viel dit jaar samen met #SMWNYC. Ze vroegen mij verslag te doen. Mijn almost live-verslag is in onderstaande video te zien vanaf 14:28.Maarten Reijgersberg

Social Media Architect, RauwCC

@RauwCC

Maarten Reijgersberg is the founder of RauwCC, social media the Rotterdam way. RauwCC is ranked as the number one social agency in The Netherlands by the Emerce 100. Maarten is also the founder of Social Media Week Rotterdam and acts as a global ambassador for Social Media Week.Want to write for Social Media Week?

We're looking for individuals around the globe to contribute articles on marketing, media, technology, and more.Comments