In de spotlight: de eerste sprekers


Social Media Week

Social Media Week is a leading news platform and worldwide conference that curates and shares the best ideas and insights into social media and technology's impact on business, society, and culture.


Minder dan drie maanden te gaan en het is zover. Om precies te zijn van 14 tot en met 17 november, dan is de derde editie van Social Media Week Rotterdam, het meest social en innovatieve evenement van de Benelux. En de eerste sprekers zijn al bekend.

De organisatie van #SMWRdam is druk bezig met het aantrekken van sprekers. Het begin is er; de eerste sprekers staan vast. Hoog tijd om Nancy Groves, Steen Rasmussen, Ilona Terkessidis & Sarah Ceelen, Karlijn Vogel-Meijer en Thomas van Schaik in de spotlight te zetten.

Nancy Groves
Iemand die van ver komt ingevlogen: Nancy Groves, Social Media Team Leader van de Verenigde Naties. Vanuit het hoofdkantoor in New York City houdt ze rekening met verschillende belangen uit allerlei hoeken van de wereld. De Verenigde Naties bestaat uit 193 lidstaten uit alle mogelijke tijdzones, waar zij en haar team complexe informatie begrijpelijk maken voor hun socialmediakanalen. Weten hoe ze dit allemaal doet? Kom naar #SMWRdam 2016.

Steen Rasmussen
De Deen Steen Rasmussen zorgt voor nog een internationaal tintje. Met nominaties voor Practitioner of the Year in 2014 en 2015 en een nominatie voor Most Influential Industry Contributor in 2016 laat Rasmussen zien dat hij thought leader is op het gebied van digital analytics.
Tijdens #SMW15 sprak hij al samen met collega Niels Tybjerg over socialmediadata en hoe deze data voor een goede social presence van jouw bedrijf zorgt.  Wij zijn blij dat hij in november zijn gezicht weer bij ons laat zien.

Ilona Terkessidis & Sarah Ceelen
Dit Belgische duo deelt tussen 14 en 17 november wel een héél bijzondere case: LUCA School of Arts. Dé kunsthogeschool van Vlaanderen met aanstormend talent is elk jaar op zoek naar een nieuwe lading frisse studenten. Behalve dat millenials zich zelf kunnen aanmelden, zijn Ilona Terkessidis en Sarah Ceelen op zoek naar geschikte kandidaten. En wat beter te gebruiken dan social media? Instagram, Facebook, YouTube, Vimeo; alles wordt doorgespit op zoek naar jong artistiek talent met de nodige social search tools en ninja tricks, en getagt met de hashtag #ScoutedByLuca. De school wil met de groots opgezette campagne studenten gericht motiveren om voor haar te kiezen. De community roept nu zelf om aandacht en post artistieke filmpjes, foto’s en ontwerpen met #ScoutedByLuca. Dit is een hele verandering, er is een vraag gecreëerd! Sarah gebruikt het beste crowd-curated werk in de social advertising. Dit najaar tonen een aantal Belgische musea het werk van het gescoute talent in een digitale expositie. Een primeur!

Karlijn Vogel-Meijer
Ook de KLM is dit jaar opnieuw vertegenwoordigd op #SMWRdam. Karlijn Vogel-Meijer deelt inzichten, die ze op een bijzondere manier verkreeg. Vogel-Meijer begon “onderaan” als stewardess en kwam er op zo achter wat de échte behoeften zijn van de klanten van KLM. Nu, als Manager Social Media, leidt ze het internationale socialteam met verschillende projecten die hierbij hoorden, waarmee ze dit hoogstaande team naar het volgende level helpt. KLM geeft persoonlijk informatie via Messenger op Facebook, maar hoe houden ze het persoonlijk, wanneer ze snel en accuraat moeten zijn met hun informatie? Karlijn Vogel-Meijer legt uit tijdens #SMW16.

Thomas van Schaik
Thomas van Schaik switchte onlangs van Adidas naar NOC*NSF, waar hij nu werkt als Chief Commercial Officer. Momenteel is hij uiteraard druk met de Spelen in Rio en werkt daar naast andere sponsor- en marketingzaken aan TeamNL, een platform waar je jouw sporters volgt tijdens de Olympische Spelen. Je kunt ze een persoonlijk bericht sturen, zien wanneer ze aan de bak moeten en andere nieuwtjes volgen. We zijn benieuwd naar Van Schaik’s Olympische ervaringen als hij in november bij ons op het podium staat.


Dit was alvast een korte preview van het programma dat jullie staat te wachten – en dat per dag completer wordt. Nu al geweldig, toch? Houd de website en onze social media in de gaten voor meer updates over Social Media Week Rotterdam 2016. Mareille Mulder

Ms., RauwCCWant to write for Social Media Week?

We're looking for individuals around the globe to contribute articles on marketing, media, technology, and more.Comments